Чому котлети розвалюються просто на сковороді: одна помилка, яку роблять кулінари

Читать на русском
Автор
Чому не варто часто перевертати котлети
Чому не варто часто перевертати котлети. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Як насправді потрібно смажити котлети

Маленькі тонкощі приготування мають великий вплив на смак страв. Ми розповідали, що варто покласти в деруни замість борошна. Тепер розповімо, кому котлети можуть розвалюватися просто на сковороді.

Одна з найпоширеніших причин – надмірне перевертання. "Телеграф" розповідає про це детально.

Чому не можна часто перевертати котлети?

Коли ви постійно піднімаєте котлету, щоб перевернути, вона втрачає сік, стає сухою і може розвалитися. Найкращий варіант — перевернути котлету всього один раз. Дочекайтеся, поки низ котлети добряче підрум'яниться і утвориться скоринка. Це допоможе утримати сік всередині. Тільки після цього перевертайте і смажте до повної готовності.

З цього випливає і наступне правило. Смажте котлети на середньому вогні — так ви отримаєте оптимальну температуру для приготування страви. Сильний вогонь призведе до того, що зовнішня частина підгорить, а всередині котлета залишиться сирою.

Терпіння – головний секрет соковитих котлет. Також ми розповідали, як елементарний трюк з цибулею допоможе вам вивести смак страв на новий рівень.