Якщо ви не додавали це в борщ — саме час почати: секрет глибокого смаку та золотистого кольору
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Цукор робить смак борщу збалансованим та глибоким
Спеції поглиблюють смак страв та роблять його цікавішим. Ми розповідали, чому варто додавати мускатний горіх до картопляного пюре. Тепер ділимось порадою, яка допоможе вам покращити смак борщу.
Цукор відіграє важливу роль у формуванні смаку та кольору цієї страви. Це може здивувати — адже борщ — не десерт. Однак саме цукор допоможе вам збалансувати його смак. "Телеграф" розповідає детальніше.
Чому варто додавати цукор в борщ?
Цукор пом'якшує кислинку, яку надають оцет або лимонний сік. Це створює гармонійний смаковий баланс. Також саме цей продукт допомагає зберегти насичений червоний колір буряка. Він підсилює природний пігмент, роблячи борщ більш апетитним.
Коли додавати цукор у борщ?
Частина цукру додається разом з іншими овочами (морква, цибуля). Додати його до овочів найкраще під час пасерування. Це допомагає їм карамелізуватися і додає солодкуватий відтінок.
Іншу частину цукру додають безпосередньо до буряка під час тушкування. Це допомагає зберегти його колір і зробити смак більш насиченим. Разом з лимонним соком додавайте ще й трохи цукру.
Кількість цукру і лимонного соку залежить від ваших особистих смакових уподобань і кількості інших інгредієнтів. Також ми розповідали, як правильно варити макарони.