Одна ложка в тісто — і деруни не потемніють: секрет розумних кулінарів
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Секрет золотистих дерунів — звичайна сметана
Зазвичай сметану подають до дерунів як соус. Втім, вона також може відігравати важливу роль у формуванні кольору та текстури страви. Також ми розповідали, як правильно варити макарони.
Наступного разу під час приготування дерунів покладіть в тісто ложку сметани. Вона не дасть картоплі потемніти. "Телеграф" розповідає про це детальніше.
Як сметана впливає на колір дерунів?
Картопля містить ферменти, які спричиняють її потемніння при контакті з повітрям. Сметана, завдяки своїй кислотності, нейтралізує дію цих ферментів, допомагаючи дерунам зберегти світліший колір. Тісто до смаження не потемніє, а це означає, що готова страва матиме привабливий золотистий колір.
Як правильно додавати сметану в деруни?
Додайте сметану безпосередньо в тісто для дерунів одразу після того, як натерли картоплю. Це не тільки покращить колір, але й зробить деруни більш соковитими та ніжними. Багато сметани додавати не потрібно — достатньо 1-2 столові ложки на 1 кг картоплі.
Сметана – це не тільки найкращий соус до дерунів, але й відмінний помічник у збереженні їхнього привабливого вигляду. Також ми розповідали, що варто додати в котлети замість хліба.