Цитрусові обробляють, щоб вони не псувалися: як розпізнати такі фрукти в магазині
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Шкірку оброблених фруктів не можна вживати в їжу
Цитрусові — справжнє джерело вітамінів, особливо потрібне в холодну пору року. Однак багато хто не знає, що для продовження свіжості та забезпечення безпеки при тривалому транспортуванні апельсини, лимони, мандарини та інші цитрусові можуть піддаватися спеціальній обробці. На шкірку часто наносять воскові покриття чи хімічні речовини, які захищають фрукти від гниття та продовжують термін їх зберігання. Важливо розпізнавати в магазині не тільки солодкі цитрусові, але й оброблені плоди.
Як визначити оброблені цитрусові
Якщо апельсин або лимон виглядає занадто блискучим і гладким, ніби його відполірували, швидше за все, він оброблений воском. У природі плоди не мають яскравого, майже дзеркального блиску.
Крім того, оброблені цитрусові можуть мати легку слизькість через покриття, яке часто містить речовини, що запобігають пересиханню.
Іноді в супермаркетах оброблені фрукти маркують. На упаковці можна знайти вказівку, що плоди оброблено воском або іншими речовинами. Зверніть увагу на маркування та країну походження, зазначає Merkur.
Що робити, якщо купили оброблені фрукти
Якщо ви помітили, що цитрусові оброблені, це не означає, що їх не можна їсти. Однак шкірку таких фруктів не варто використовувати в кулінарії (наприклад, у десертах чи напоях), оскільки саме на шкірці залишаються сліди воску чи хімічних засобів.
Перед вживанням оброблений фрукт рекомендується промити під гарячою водою. Для кращого ефекту можна використовувати харчову соду: намильте шкірку з содою та акуратно промийте – це допоможе видалити частину воскового покриття.
Ще один спосіб очищення — це обдати шкірку окропом. Висока температура допомагає прибрати залишки воску та нейтралізувати частину хімічних речовин.
Раніше "Телеграф" розповідав, як обрати смачний гранат. Важливо звертати увагу не лише на стан шкірки.