Штолен залишатиметься свіжим тижнями: поради з приготування та зберігання різдвяної випічки
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Випічка буде свіжою тижнями
Штолен — це класична німецька святкова випічка, яку зазвичай готують до Різдва. Візуально вона схожа на пелюшки, у які було загорнуто немовля Ісуса під час його народження. Головна особливість цієї страви полягає у великій кількості начинки та здатності зберігатися тривалий час.
Перед новорічними святами господиням доводиться виконувати безліч завдань, тому приготування деяких страв заздалегідь може значно спростити підготовку. Цікавий факт про штолен – з часом його смак стає ще більш насиченим. Як правильно зберігати цю випічку, щоб вона залишалася свіжою, розповідає "Телеграф".
Як зберігати штолен свіжим
- Перш за все, ще теплий штолен потрібно рясно змастити розтопленим вершковим маслом високої якості та густо обсипати цукровою пудрою. За бажанням вершкове масло можна замінити 50 мл рому або коньяку.
- Після цього варто залишити випічку на ніч при кімнатній температурі.
- На наступний день потрібно загорнути штолен у пергамент, фольгу або харчову плівку, а потім додатково укутати рушником.
- Далі штолен слід покласти у сухе, прохолодне місце на 2-4 тижні. За цей період смак і аромат страви розкриються повною мірою.
Раніше ми писали, як зробити відбивні надзвичайно соковитими. Через використання секретного інгредієнта вони вийдуть ароматними та смачними.