Від пилу та смогу не залишиться сліду: перевірений спосіб відбілити тюль

Читать на русском
Автор
Чистий тюль прикрашає інтер’єр
Чистий тюль прикрашає інтер’єр. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Як швидко повернути білизну тюля

Восени повітря часто буває сильно забруднене. Частки пилу, кіптяви та диму, що осідають на вікнах і шторах, змушують задуматися про часте прання тюля, який втрачає свою білизну і свіжість. Особливо це стосується мешканців великих міст та промислових зон.

Звичайний порошок не завжди може справлятися із сильними забрудненнями. У такому разі на допомогу приходять неочевидні, але перевірені народні засоби.

Як і чим вибілити тюль

Щоб повернути тюлю колишню білизну та свіжий вигляд, існує простий та перевірений спосіб відбілювання у домашніх умовах. Вам знадобиться лише кілька інгредієнтів, які є практично у всіх:

  • Пральний порошок – звичайний або для делікатних тканин;
  • Харчова сода — 2-3 столові ложки;
  • Перекис водню (3%) – приблизно 1 склянка.

Для початку тюль можна замочити у теплій воді з додаванням порошку та соди. Сода допоможе усунути сірий відтінок, який з’являється через пил та забруднення.

Якщо цей спосіб не спрацював, використовуйте перекис водню.

Додайте 1 склянку 3%-го перекису водню в 4-5 літрів холодної води. Замочіть тюль у розчині приблизно на 30 хвилин, радить Castorama.

Після замочування добре прополощіть і виперіть тюль в машинці на делікатному режимі.

Чистий і свіжий тюль здатний помітно змінити інтер’єр, надавши приміщенню більше світла та затишку. Восени, коли повітря стає забрудненим, варто приділяти цьому питанню більше уваги, регулярно прати тюль і повертати йому білизну. Простий лайфхак із содою та перекисом допоможе впоратися із забрудненнями, не пошкодивши делікатну тканину, а ви зможете дихати у своїй оселі свіжим та чистим повітрям.

Раніше "Телеграф" розповідав, як восени замінити пральний порошок. Виявляється, освіжити білизну можна за допомогою каштанів.