Засіб для прання у вас під ногами: мало хто знає про спосіб позбавитися від забруднень за допомогою каштанів (відео)

Читать на русском
Автор
Популярні осінні плоди Новина оновлена 11 вересня 2024, 09:37
Популярні осінні плоди. Фото Згенеровано ШІ (Телеграф)

З каштанів виходить чудовий засіб для прання

Каштани — один з атрибутів осінніх вулиць. Виявляється, їх можна використовувати не лише для поробок, а й для прання одягу. Засіб на основі каштанів не містить шкідливих хімічних речовин, безпечний для навколишнього середовища та ефективно справляється із забрудненнями.

Лайфхак з використанням каштанів для прання допоможе не лише економити гроші, а й дбати про природу, знижуючи використання хімії.

Як приготувати засіб для прання із каштанів

Приготування засобу для прання із каштанів потребує мінімальних витрат часу та сил. В основі цього методу лежить наявність у каштанах сапонінів — речовин, що володіють властивостями, що очищають, і здатних створювати піну.

Зберіть кілька каштанів у найближчому парку чи лісі. Для одного прання вам знадобиться близько 5-7 плодів. Потім промийте каштани від бруду. Якщо бажаєте заготовити засіб на майбутнє, каштани можна висушити. Для цього розкладіть їх у сухому місці або підсушіть у духовці за низької температури.

На наступному етапі розділіть каштани на кілька частин – можна розрізати ножем або розколоти молотком, а потім подрібнити у блендері.

Залийте подрібнені каштани гарячою водою (приблизно 300-500 мл на 5 каштанів). Закрийте кришкою та залиште настоятися на 8-10 годин. За цей час сапоніни перейдуть у воду, утворюючи натуральний миючий розчин.

Готовий розчин процідіть через сито і використовуйте як звичайний рідкий засіб для прання. Його можна додавати як до барабана пральної машини, так і до спеціального відсіку для рідких засобів.

Наочний спосіб приготування прального порошку каштанів показали в TikTok @washy_wash.

Раніше "Телеграф" ділився рецептом натуральних засобів, які допоможуть прогнати павуків із дому. Для їхнього приготування не потрібна хімія.