Десять речей в оселі, які потрібно міняти набагато частіше, ніж ви думаєте

Читать на русском
Автор
2129
Варто задуматися про зміну миски для свого домашнього улюбленця
Варто задуматися про зміну миски для свого домашнього улюбленця. Фото pexels.com

Кухонні губки та зубні щітки варто закуповувати оптом

Навіщо витрачати гроші на нові кухонні губки і змінні фільтри? Витративши час на заміну деяких побутових речей, ви отримаєте душевний спокій, який приходить зі знанням, що ваш простір чистий, безпечний та добре укомплектований.

Видання ehow.com пише, що є десять речей, які необхідно регулярно замінювати у вашому домі.

1. Зубні щітки

Рекомендується міняти зубну щітку кожні три-чотири місяці або навіть частіше, якщо на щетині є ознаки зношування. Викидайте щітку після того, як ви перехворіли на вірусне або бактеріальне захворювання.

2. Подушки для ліжка

Різні олії для тіла, відмерлі клітини шкіри та пилові кліщі з часом дуже добре накопичуються у таких предметах. Купуйте нові подушки хоча б раз на два роки.

подушка

3. Підкладки для фіранок для душу

На підкладках для фіранок у вологій та погано провітрюваній душовій зоні швидко розвивається цвіль. Зніміть їх щойно помітите помутніння чи ознаки цвілі.

4. Миски для тварин

Миски для домашніх тварин можуть швидко стати брудними, тому безумовно рекомендується мити їх гарячою водою з милом хоча б раз на кілька днів. Викидайте їх, як тільки помітите якісь подряпини або вм’ятини, які можуть містити бактерії, що потрапляють в їжу вашого вихованця.

миска для тварин

5. Обробні дошки

Оновлюйте свої дошки не рідше одного разу на рік. Це ідеальне місце для розмноження бактерій, особливо якщо обробна дошка не миється.

6. Повітряні фільтри

Віконні кондиціонери, зволожувачі/осушувачі та навіть деякі вентилятори мають повітряні фільтри, що забиваються пилом, спорами цвілі та іншими твердими частинками. Перевіряйте фільтри кожні 30 днів і очищайте багаторазові фільтри, або заміняйте одноразові фільтри, як тільки помітите утворення відкладень.

7. Вогнегасники

Хоча технічно вогнегасник не має терміну придатності, у якийсь момент він перестане працювати. Щомісяця перевіряйте манометр. Якщо стрілка виходить за межі зеленої зони, то вогнегасник необхідно замінити або відремонтувати.

8. Ліки

Ковтати ліки, термін придатності яких закінчився п’ять років тому, безумовно, не рекомендується.

9. Фільтри для води

Немає сенсу фільтрувати воду, якщо фільтр забитий свинцем та іншим осадом. Змінюйте фільтри в холодильнику та глеку з фільтром для води не рідше одного разу на чотири місяці або частіше.

10. Губки

З усіх речей у вашому будинку, які ви, мабуть, не замінюєте досить часто, кухонні губки можуть бути найзабрудненішими. Зведіть до мінімуму поширення бактерій, замінюючи губки не рідше одного разу на місяць, а краще набагато частіше.

Раніше "Телеграф" розповідав, навіщо посипати сіллю губку для миття посуду.