Ця дешева підкормка для огірків є на кухні у кожного: простий лайфхак для великого врожаю

Читать на русском
Автор
16383
Огірки підуть у зріст завдяки простому добриву
Огірки підуть у зріст завдяки простому добриву. Фото diz-cafe.com

Прості дріжджі зможуть суттєво збільшити ваш урожай

Огірки — це одна з найпопулярніших культур, яку висаджує кожен садівник-городник. Як же отримати добрий урожай цього овочу, який обов’язково присутній на столі кожного українця? Немає нічого простішого, ніж приготувати добриво для огірків у домашніх умовах. Телеграф розповість, як це зробити.

Дешеве підживлення для огірків із дріжджів: рецепт

  1. 100 г сирих дріжджів розводять в 1 л води, після чого розбавляють до 10 л і використовують для поливу десятка кущів через 3-4 години, пише vasha-teplitsa.
  2. 100 г дріжджів розводять у 1 л молока, за кілька годин розбавляють водою до 10 л. Такий розчин дуже ефективний як позакореневе підживлення, але можна використовувати його і для поливу огірків.
  3. При використанні сухих дріжджів 10 г порошку та 2 ст. ложки цукру розводять у літрі води, настоюють до доби, розбавляють у 5-6 разів та поливають рослини.

Однак пам’ятайте, що дріжджові розчини не підлягають тривалому зберіганню. Використовують їх у теплу погоду, підкормку проводять по вологому ґрунту, а після його виконання ще раз поливають грядку чистою водою. Крім того, слід знати, що дріжджі значно підкислюють ґрунт, і для нівелювання цього ефекту слід через кілька днів після їх внесення виконати підживлення настоєм деревної золи або просто посипати грядку золою перед черговим поливом.

Раніше "Телеграф" писав, як правильно підготувати капусту до висадки у відкритий ґрунт.