З чого зробити домашній кондиціонер для білизни: ці засоби є в кожному будинку

Читать на русском
Автор
6537
Натуральний пом’якшувач тканини дешевше, але не гірше за магазинний засіб
Натуральний пом’якшувач тканини дешевше, але не гірше за магазинний засіб. Фото praza.gal

Виготовити кондиціонер для одягу легко та просто

Щоби речі після прання мали аромат свіжості, важливо позбутися неприємного запаху пральної машини. А щоби тканини були м’якими та приємними на дотик – використовуйте натуральний пом’якшувач. Кондиціонер для білизни можна легко виготовити своїми руками. Для цього потрібно всього кілька інгредієнтів, які легко знайти в будинку.

Як передає "Телеграф", лайфхаком зі створення домашнього кондиціонера для одягу поділилося видання Express. Як мовиться в матеріалі, такий засіб буде повністю натуральним, на відміну від магазинної хімії.

Створення власного натурального кондиціонера для білизни – нескладний процес. До того ж, домашній засіб обійдеться вам набагато дешевше, ніж магазинний аналог, тому що потрібно лише кілька ключових інгредієнтів.

Запропонований натуральний пом’якшувач тканини складається з білого оцту та харчової соди. Як виготовити кондиціонер для одягу своїми руками:

  1. У мисці змішайте 200 г харчової соди з 250 мл води, а потім додайте 1,7 л білого оцту. Все це почне шипіти, але це нормальна хімічна реакція, яка незабаром вщухне.
  2. Потім влийте 1,7 літра води і добре перемішайте.
  3. Якщо вам подобається легкий аромат, використовуйте 10 крапель ефірної олії на ваш смак. Наприклад, чудово підходить для постільної білизни запах лаванди, а цитрусові аромати, такі як мандарин і апельсин, додадуть свіжості.
  4. Потім додайте 80 мл розчину дозатор кондиціонера до лотку пральної машини.

Раніше "Телеграф" розповідав, навіщо французькі господині додають у пральну машину сіль. А ще ми писали, як швидко позбутися плям поту на одязі.