Як очистити ювелірні прикраси в домашніх умовах: простий лайфхак

Читать на русском
Автор
3944
Золото та срібло періодично потрібно мити
Золото та срібло періодично потрібно мити. Фото sevimi.by

Приведіть до ладу ваші прикраси, не витративши на це зайві гроші

Ювелірні вироби можуть іржавіти, якщо їх не доглядати і не чистити належним чином. Але є дешевий і простий спосіб, який поверне золотим та срібним прикрасам товарний вигляд.

Як повідомляє "Телеграф", лайфхаком із очищення ювелірних виробів у домашніх умовах поділилося видання Express. Засіб, який вам знадобиться, ви, напевно, знайдете у себе на кухні.

Не дивуйтесь, але найефективніший засіб для очищення золотих та срібних виробів – засіб для миття посуду. Якщо прикраси не виглядають так розкішно і блискуче, як після покупки, то дбайливе чищення з миючим і водою допоможе повернути їх до життя.

Лише змішайте рідке миюче з теплою водою в мисці, щоби вийшов пінний розчин. Помістіть прикраси у воду та залиште замочуватися. Через кілька хвилин дістаньте прикраси та ретельно протріть м’якою тканиною. Якщо на виробах багато дрібних деталей або гравіювань, можна використовувати зубну щітку з м’якою щетиною: вона допоможе добре прочистити важкодоступні місця. Наприкінці промийте вироби у теплій воді. Насухо протріть прикраси безворсовою тканиною перед тим, як знову вдягнути.

Раніше "Телеграф" писав, як зробити домашній кондиціонер для білизни: знадобляться засоби, які є у кожному будинку. А також ми розповідали про копійчані лайфхаки, які допоможуть відмити чайник від накипу.