Як очистити душову лійку від нальоту: копійчаний лайфхак

Читать на русском
Автор
126737
Насадка для душу буде як нова
Насадка для душу буде як нова. Фото takprosto.cc

Лійку душа періодично потрібно чистити від вапняного нальоту

На душових лійках накопичуються вапняні відкладення та бруд. І якщо відмити до блиску дверцята душової кабіни допоможе незвичайний засіб, то впоратися з нальотом на душовій насадці можна за допомогою оцту — незамінний помічник у боротьбі з вапняними накопиченнями.

Як повідомляє "Телеграф", про лайфхак з очищення душової лійки пише видання Express. Через забруднену насадку може погіршитися тиск води, тому необхідно підтримувати душову лійку в чистоті.

Як видалити вапняний наліт з лійки душа

Недорогий, але дуже ефективний лайфхак вимагає лише два засоби :

  1. звичайний оцет,
  2. поліетиленовий пакет.

Що потрібно зробити, щоб відмити насадку для душу: помістіть душову лійку у пластиковий пакет, наповнений білим оцтом, та залиште на ніч. Враховуйте, що пакет повинен бути наповнений достатньою кількістю оцту, щоби той покривав всі ділянки з вапняним нальотом. На ранок від бруду на душовій лійці не залишиться і сліду.

Зазначимо, що вапняний наліт може легко утворюватися протягом тривалого часу в чайниках, на насадках для душу та навколо кранів. Найчастіша причина цієї проблеми – жорстка вода.

До речі, "Телеграф" вже розповідав про найдієвіший спосіб очистити чайник від вапняного нальоту. Цей засіб є на кожній кухні.