З чого зробити натуральний засіб для миття посуду: лайфхак із підручних засобів

Читать на русском
Автор
2050
Миючий для посуду легко зробити своїми руками
Миючий для посуду легко зробити своїми руками. Фото takprosto.cc

Якщо не хочете мити тарілки "хімією", то є чудова нешкідлива альтернатива

Приготування засобу для миття посуду в домашніх умовах — проста справа, якщо у вас є відповідні продукти. У нагоді на кухні може не тільки сода, а й оцет та інші підручні інгредієнти. Хороша основа для ефективного та натурального засобу для миття посуду у домашніх умовах – кастильське мило.

Як пише "Телеграф", про лайфхак із приготування саморобного миючого для посуду пише ресурс Hunker. Є два способи виготовити засіб, який відмиє посуд до блиску. Найважливіше – у ньому не використовуються жодні хімічні інгредієнти.

Натуральний засіб для миття посуду

Базовий домашній рецепт засобу для миття посуду включає: 1 з чвертю склянки окропу, чверть склянки натертого кастильського мила, 1 столову ложку соди, чверть склянки рідкого кастильського мила та 10 крапель ефірної олії (або більше на ваш смак) на основі цитрусових.

Змішайте терте кастильське мило з окропом, поки воно не розчиниться. Додайте соду та рідке кастильське мило. Коли суміш охолоне, додайте ефірні олії і перелийте в ємність, наприклад, у стару пляшку з-під миття посуду.

Як мити посуд оцтом

За допомогою звичайного оцту можна вимити посуд до блиску. Особливо він незамінний у боротьбі із серйозними забрудненнями. На дно пластикового, скляного або нержавіючого посуду насипте тонкий шар солі та залийте його оцтом. Залишіть на 15 хвилин, перш ніж змити. У випадку зі скляним та керамічним посудом, занурте його в рідину з 1 частиною оцту та 3 частинами води – оболонка буде ідеально чистою та без єдиних розводів.

Раніше "Телеграф" розповів, які два інгредієнти допоможуть впоратися із застарілим жиром на сковорідках.