У будинку не буде жодного комара: який запах швидко відлякає настирливих комах

Читать на русском
Автор
20623
Деякі запахи комарі просто терпіти не можуть
Деякі запахи комарі просто терпіти не можуть. Фото express.co.uk

Певна свічка допоможе прогнати комарів із житла

Комари стають типовою проблемою у багатьох будинках у літні місяці, особливо у спекотну погоду. Під їх неприємний писк іноді неможливо заснути, а ще вони можуть завдавати незручності укусами. Благо, ці комахи ненавидять деякі запахи, у тому числі трав’янистої, пряно-ароматичної рослини цитронелли. Тож їх легко відлякати з вашої оселі.

Існують хімічні репеленти проти комарів, але краще спершу спробувати природні методи боротьби з ними. Як пише видання Express, добре відлякують комарів свічки з цитронеллою.

Цитронелла – це поширена натуральна та ефективна пікантна трава, яка працює проти комарів, оскільки вони не виносять її запаху. Свічка не лише видаватиме приємний трав’яний та квітковий запах, а й відлякає кусачих комах. Купити свічки цитронелли можна онлайн або в магазині, ціни можуть бути різними, але не надто високими, враховуючи стовідсоткову ефективність цього засобу. Як альтернативу можна купити спрей на основі цитронелли або зовсім вирощувати цю рослину в горщиках або в саду.

Раніше "Телеграф" писав, що також впоратися з набридливими комарами влітку допоможе проста "пастка". Для її створення потрібно два інгредієнти, які є в кожному будинку.

А також ми повідомляли, що позбутися мух у будинку можна за допомогою натурального спрею, який простіше простого виготовити самостійно. Він моментально відлякає шкідливих комах, при цьому коштуватиме вам копійкову суму.