Навіщо замочувати магазинну курку у лимонній кислоті: хитрість від просунутих господинь
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 11701
![Як позбутися шкідливих речовин у покупній курці](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/9/14/7d1b83a7-8c1d7ca7638bcd40582c109032c0f149.jpg?v=5074_1)
Курка з магазину нерідко напхана всякими гормонами та антибіотиками
Не всі можуть знайти час для походу на ринок, тому доводиться закуповуватись продуктами харчування в супермаркетах. Найпопулярніша і доступна за ціною курка, яка не завжди безпечна для здоров’я.
Не секрет, що м’ясо птиці, вирощеної на птахофабриці, часто містить гормони росту та антибіотики. Як позбутися шкідливих речовин у покупній курці, щоб вона стала безпечною, пише Ukr.Media. Для цього потрібно приготувати розчин із копійчаних інгредієнтів, в якому ми замочимо курку та "виженемо" хімію.
Як прибрати з магазинної курки гормони та антибіотики
Що знадобиться:
- вода – 1 л
- сіль – 3 ст. л.
- лимонна кислота – 1 ч. л.
Вибираємо велику ємність. Заливаємо туди воду, засипаємо сіль та лимонну кислоту. Усі перемішуємо до розчинення. Потім викладаємо шматки курки чи всю тушку, якщо вона невелика. Вимочуємо м’ясо в розчині не більше 3 годин. Після закінчення часу промиваємо курку під проточною водою і готуємо.
Тільки пам’ятайте, що розчин був солоним, тому в процесі приготування постарайтесь не пересолити блюдо.
Раніше "Телеграф" писав, як правильно запікати курку в духовці, щоб вона не зіпсувалась. Зазначимо, що часто при запіканні страва виходить недостатньо соковитою або сухою.