Що робити, щоб яблука не темніли під час приготування: прості хитрощі, які ви повинні знати

Читать на русском
Автор
5653
Як зробити, щоб яблука не темніли при нарізанні
Як зробити, щоб яблука не темніли при нарізанні

Ваші фруктові салати та страви з яблучною начинкою більше не виглядатимуть пожовклими та неапетитними

У свято Яблучного Спасу чи не головне блюдо на столі – це яблука. Вони входять у рецепти багатьох частувань, десертів, нарізок та салатів. Але, на жаль, подрібнені шматочки яблук буквально за лічені хвилини темніють на очах.

Насправді вони не псуються: стикаючись з повітрям, так виявляє себе залізо, якими багаті яблука. Це корисно для здоров’я, але апетитний і привабливий вид частування при цьому часто втрачається.

"Телеграф" вирішив поділитися з вами кількома корисними лайфхаками, що потрібно робити з нарізаними яблуками, щоб вони миттєво не темніли, доки ви займаєтеся іншими продуктами.

Чим обробити яблука, щоб вони не темніли при нарізанні: поради господиням

  • Лимонний сік. Загальновідома хитрість – збризкати лимонним соком нарізані яблучні шматочки. Для цього зійде як свіжий, так і консервований сік. А ще підійде сік лайма.
  • Підкислена вода. Якщо яблука самі по собі вже кислі, то знизити цю концентрацію можна, розвівши лимонний сік або лимонну кислоту кип’яченою водою. Скибочки яблука опускають у підкислену воду на хвилину і відкидають на друшляк.
  • Солоний розчин. Несподіваний консервант для солодких яблук, але також цілком надійний. Він підійде для яблук, які готуються до салату. Зробіть розчин чайної ложки солі в літрі води та опустіть у нього скибочки на 5 хвилин, а потім добре промийте чистою водою.
  • Газований напій. До складу солодких газованих напоїв входить лимонна кислота. Якщо залити ним яблучні шматочки на 3-4 хвилини, вони ще довго залишаться свіжими та апетитними.

Раніше "Телеграф" ділився рецептом шарлотки з яблуками, яку можна приготувати напередодні Яблучного Спасу. А ще розповідав, як зробити мариновані пікантні яблука на зиму.