Як видалити вапняний наліт із лійки душа: розкрито простий спосіб

Читать на русском
Автор
32581
Як почистити лійку душа від нальоту
Як почистити лійку душа від нальоту. Фото freepik.com

Ділимося простим рецептом розчину від нальоту на лійці душа

На ванних змішувачах та душових лійках після багаторазового використання накопичуються вапняні відкладення та бруд. І якщо відмити дверцята душової кабіни можна без особливих труднощів, то позбутися нальоту на душовій насадці не так легко.

Оскільки це поширена проблема, способів впоратися з нальотом на лійці є безліч, але буває, що не всі з них ефективні. Напевно, ви використовували лимонну кислоту не тільки під час приготування їжі. Наприклад, чистили лимонкою чайник від накипу. Тому ви знаєте, що завдяки своїм властивостям цим засобом можна вичистити практично все.

Як почистити лійку душа

Знадобляться рукавички, тканинні серветки, лимонна кислота та щітка. Наливаємо в невелику миску гарячу воду і насипаємо приблизно 30 г лимонки. Перемішуємо та змочуємо в розчині тканинні серветки. Обертаємо ними лійку душа і залишаємо приблизно на годину. Потім знімаємо серветки, протираємо лійку щіткою, змочуємо її в розчині, що залишився, і просто обполіскуємо водою.

Ви також можете зробити це з душовим шлангом та змішувачем.

Раніше "Телеграф" розповідав, як позбутися неприємного запаху пральної машини. Декілька простих кроків допоможуть вирішити цю проблему. А також ми писали, як ідеально почистити унітаз лише за 2 хвилини.