Як утримати в каструлі киплячу воду, щоб вона не збігла: дивовижний лайфхак
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 3469
Вода закипить, спіниться, підніметься нагору, але більше не переллється через край каструлі.
Простий кухонний лайфхак, яким поділиться з вами "Телеграф", допоможе без проблем приготувати макарони, рис або бульйон, при цьому не проливши жодної краплі рідини з каструлі — і плита залишиться чистою.
Часто буває ситуація, коли під час приготування їжі вода закипає і піниться – господиня трохи прогавила, і піна норовить покинути межі каструлі. Існує найпростіший спосіб запобігти витіканню води з каструлі.
Чому збігає вода з каструлі
Крохмаль, що міститься у багатьох овочах чи крупах, розчиняється при нагріванні у воді. Потім на поверхні води утворюється піна, яка заважає евакуації бульбашок. При занадто сильному нагріванні води повітря в цих бульбашках починає давити на воду, що спричиняє переливи.
Що робити, щоб піна не виплескувалась із каструлі
Коли ви готуєте обід, і справа наближається до закипання, просто покладіть дерев’яну ложку або лопатку на каструлю з окропом. Ця хитрість убереже вас від того, що рідина втече з каструлі. Піна, досягаючи ложки, лопатиметься і осідатиме. Але будьте обережні, щоб ложка не була близько до вогню і не спалахнула!
Деревина – це матеріал, що слабо проводить і заважає рівномірному утворенню піни на всій киплячій поверхні. А тому кілька бульбашок зможуть пробитися крізь піну та луснути на відкритому повітрі. Таким чином, процес випаровування води дозволить піні опуститися.
Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно стерилізувати банки парою: точний час для різного об'єму. Також дізнайтеся, як швидко та просто очистити різні овочі в домашніх умовах.