Як розписати ручку, якщо засохла паста: викидати не доведеться

Читать на русском
Автор
6697
Як легко розписати ручку
Як легко розписати ручку. Фото Unsplash.com

Швидко полагодити кулькову ручку, що не пише, можна простими підручними засобами.

Часто буває, що нова кулькова ручка раптом перестає писати, хоча стержень у ній повний пасти. Причина проста — паста підсохла і застопорила кульку. Ваше завдання – змусити її рухатись.

Виправити ситуацію можна кількома способами. "Телеграф" поділиться з вами простими лайфхаками, як розписати ручку, тож викидати і купувати нову вам не доведеться.

Як змусити ручку писати: лайфхаки

  • Вогонь, тільки будьте з ним обережні, не доведіть до опіку чи пожежі! Якщо потримати кінчик стрижня над запаленим сірником або запальничкою, паста всередині прогріється і стане більш рідкою.
  • Вода також непогано впливає на суху пасту. Просто опустіть кінчик стержня в гарячу воду на 5 хвилин і спробуйте розписати ручку.
  • Спирт, або рідини, що його містять, допоможуть у випадку, якщо паста засохла по-справжньому. Обробіть кульку спиртом, горілкою або одеколоном, можна навіть крапнути рідину всередину стержня.
  • Тиск. Можна розкрутити ручку та натиснути на стержень з боку отвору. Так паста почне просуватися до кульки. Але будьте обережні, тому що кулька може вискочити, і паста розіллється.

Раніше "Телеграф" пропонував цікаві способи застосування зубочисток вдома не за прямим призначенням — вони напевно вам стануть у нагоді.