Кухонні ручки — накопичувачі бруду й бактерій: який простий засіб їх очистить

Читать на русском
Автор
2923
Прибирання кухні дуже важливе
Прибирання кухні дуже важливе. Фото Pixabay

Дверцятам шаф на кухні завжди потрібно приділяти увагу, коли прибираєте

Прибирання на кухні це не тільки миття посуду та протирання поверхонь. Є одна область, яку багато хто з нас забуває регулярно прибирати. Ручки дверцят, яких маса в кухонній гарнітурі, легко пропустити, тому що видимого бруду там зазвичай немає. Хоча насправді це місце приховує масу бактерій.

Кухонні меблі – поверхня, до якої ми дуже часто торкаємося. І саме дверні ручки є найбільш "контактними", тому їм потрібне регулярне очищення. Підтримати гігієну можна навіть без агресивних хімічних відбілювачів чи дезінфекторів. Як пише видання Express, є один ефективний лайфхак, який вирішить проблему.

Щоб очистити ручки на кухні, візьміть: м’який миючий засіб, воду та звичайний оцет. Останній може здатися несподіваним засобом, хоча є дуже ефективним у прибиранні житла.

Лайфхак дуже простий. Що потрібно зробити :

  1. Змішати теплу мильну воду з рівними частинами оцту в порожній пляшці з розпилювачем для легкого нанесення.
  2. Добре струсити та розпорошити безпосередньо на ручки шафи.
  3. Витерти зайву рідину чистою тканиною, бажано з мікрофібри, щоб видалити стійкі частинки.

Додамо, що такі матеріали, як мармур, граніт і кераміка, не можна чистити оцтом. Тоді як латунні ручки врятує суміш із харчової соди та лимонного соку, яка відновить блиск, не пошкодивши обробку.

Дерев’яні поверхні можна чистити краплею олії, доданої в розчин мила або оцту, щоб оживити обробку деревини. Добре підійдуть ароматичні ефірні олії або щось просте, наприклад, кокосова чи оливкова олія.

Раніше "Телеграф" розповідав, як почистити решітки витяжки на кухні за допомогою підручних компонентів.