Як краще зберігати томатну пасту, щоб вона не псувалася: хитрий лайфхак

Читать на русском
Автор
5073
Томатна паста
Томатна паста. Фото Unsplash.com

Лише один інгредієнт допоможе надовго зберегти томатний соус свіжим і не зіпсованим.

Відкрили банку томатної пасти, взяли ложку або дві для приготування борщу, а решта продукту незабаром вкрилася неприємними цятками цвілі. І це незважаючи на те, що ви дбайливо відправили баночку до холодильника.

"Телеграф" поділиться з вами простим лайфхаком, що робити, щоб томатна паста зберігалася довше і не псувалася.

Купувати велику банку томатної пасти набагато вигідніше, ніж маленьку разову упаковку — так вона коштує дешевше. Але, на жаль, після відкриття швидше псується. Зате якщо знати, як правильно зберігати пасту, то ви без проблем розтягнете свої запаси на місяць і навіть довше.

Як зберегти томатну пасту: лайфхак

  • Перший крок: коли ви набрали потрібну кількість пасти, ложкою або лопаткою акуратно розрівняйте продукт, що залишився в банці, щоб прибрати всі ямки та гірки. Пам’ятайте: що менше площа дотику томатної пасти з повітрям, то повільніше вона псуватиметься.
  • Другий крок: налийте в банку невелику кількість олії так, щоб вона покрила пасту, обмеживши до неї доступ повітря. Олія виступає своєрідним консервантом і зберігає продукт. Чим рівніша поверхня пасти, тим менше олії потрібно.
  • Третій крок: щільно закрийте кришку і поставте банку з пастою у холодильник. Таке зберігання довго не дасть соусу запліснівніти або засохнути.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно стерилізувати банки парою та наводив точний час для різного об'єму. А ще читайте поради, як зберігати сир, щоб він довго залишався смачним.