Чищення духовки без зайвого клопоту: для цього дієвого лайфхака потрібен лише 1 простий продукт

Читать на русском
Автор
1474
Духову шафу краще мити відразу після використання
Духову шафу краще мити відразу після використання. Фото 24tv.ua

Щоб духовка завжди сяяла від чистоти, потрібно знати кілька важливих моментів

Духові печі є одним з найчастіше використовуваних приладів на кухні, проте багато людей відкладають їхнє чищення на довгий час. Хоча є простий трихвилинний метод, який зробить так, щоб духовка блищала цілий рік.

Як пише видання Express, духовку слід чистити якнайчастіше, в ідеалі — щоразу після використання. Якщо провести чистку "по-свіжому" не вдалося, то на допомогу прийде лайфхак з дешевим підручним засобом — харчовою содою.

Якщо в духовці накопичилися плями від жиру та залишки їжі, що пригоріла, переверніть простий трюк. Харчова сода роз’їсть усі відкладення буквально за ніч. Продукт відомий багатоцільовою дією для чищення, а також може боротися з пригорілим жиром в духовці. Що потрібно робити:

  1. Наповніть ємність окропом і залиште у духовці на 30 хвилин.
  2. Змішайте одну столову ложку рідкого мийного засобу та одну столову ложку харчової соди і нанесіть суміш на дверцята духовки. Ви побачите, що забруднення відразу почнуть зникати. Візьміть зім’яту фольгу і протріть нею всі двері.
  3. Деко замочіть на ніч у гарячій мильній воді. Після цього протріть фольгою, як описано вище.

Рекомендується протирати духовку ганчіркою і невеликою кількістю рідини для миття посуду відразу після вимкнення. Потрібно чистити, поки піч тепла, щоб не дати бруду накопичитися. Засіб для миття посуду чудово справляється з жиром у духовці, а чищення займає від сили 3 хвилини. Лише змішайте мийний засіб і гарячу воду, а потім розпорошіть на поверхню.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим помити вікна, щоб вони не забруднювалися цілий рік. Цей метод давно використовують японські господарки.