Як прибрати сліди праски на тканині: ТОП-5 лайфхаків

Читать на русском
Автор
2055
Не забувайте про включену праску
Не забувайте про включену праску. Фото pexels.com

Якщо ви не пропалили річ наскрізь, її можна спробувати реанімувати.

Плями на одязі з’являються не лише від фруктів та ягід. Інколи з улюбленою блузкою або брюками може статися прикра неприємність через праску.

Прасуєте білизну, і раптом на речі відбився темний слід від праски? Мабуть, ви вибрали занадто високу температуру або підошва праски була забруднена. Не хвилюйтеся, найчастіше ситуацію можна виправити.

Як прибрати сліди праски: лайфхаки

  1. Розведіть 1 ч. ложку перекису водню в половині склянки води, влийте дві краплі 10%-го нашатирного спирту. Обробіть розчином проблемну пляму і прополощіть річ у прохолодній воді.
  2. Оцет може допомогти, якщо пляма утворилася на темній натуральній тканині. Його розводять у воді із розрахунку 1:4. Потім цим розчином змочують тканину і прасують через неї зіпсовану річ у режимі відпарювання. Якщо після висихання пляма залишилася, процедуру повторюють.
  3. За допомогою борної кислоти реанімують світлі натуральні тканини. Рясно змоченою серветкою обробляють проблемну пляму, а потім перуть річ.
  4. Лимонний сік має властивість освітлювати та може врятувати світлу тканину. Змішайте 2 ст. ложки свіжого лимонного соку з дрібною сіллю і нанесіть кашку на пляму від праски. Потримайте кілька хвилин, а потім прополощіть тканину.
  5. Прання господарським милом може врятувати як світлі, так кольорові та темні речі. Добре намильте тканину господарським милом, залиште на кілька хвилин, а потім прополощіть.

Раніше "Телеграф" ділився рецептом саморобного відбілювача, що здатен за секунди видалити жовті плями з білого одягу. А ще дізнайтеся, як вивести пляму від олії за допомогою підручних засобів.