Коли правильно солити супи та бульйони: помилка, яку роблять багато господинь
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 31429
Несвоєчасне додавання солі до бульйону може зіпсувати страву.
Приготувати смачний суп або бульйон — простіше простого, головне дотримуватися обраного рецепта, і вчасно посолити свою страву. Начебто нічого складного в цьому немає, а от і навпаки. Як виявилось, багато домогосподарок солять супи неправильно, а точніше не вчасно.
Як повідомляє prostoway, найпоширенішою помилкою серед господарок є соління на самому початку. Багато хто так робить, щоб взагалі не забути додати сіль. Однак таким чином страва може бути пересолена, адже вода випаровуватиметься, а от концентрація солі залишиться колишньою.
Щобільше, якщо посолити бульйон на м’ясі на початку варіння, воно стане більш сухим і не таким смачним. Щоб уникнути таких проблем, сіль бажано додавати в середині варіння, або навіть наприкінці приготування.
Також варто пам’ятати, що важливо дотримуватися пропорцій. На 5 літрів бульйону достатньо двох маленьких ложок солі.
Раніше український кулінар Єлизавета Глинська поділилася рецептом ароматного горохового супу з галушками, який зігріє холодної осені.