Підготовка квартир до опалювального сезону: у Мінрегіоні дали українцям важливі поради

Читать на русском
Автор
620
Готуватися до холодів треба вже зараз, щоб потім не мерзнути
Готуватися до холодів треба вже зараз, щоб потім не мерзнути. Фото realist.online

Перш за все, треба перевірити на справність батареї та електрообладнання

Опалювальний сезон в Україні цього року може пройти зі складнощами на тлі війни в країні та цинічних дій російських окупантів, а тому вже зараз слід подбати про речі, які допоможуть почувати себе комфортно у непередбачуваних обставинах. Не зайвим буде додаткове утеплення помешкань, купівля обігрівачів та інші не менш важливі речі.

У Міністерстві розвитку громад та територій України дали українцям універсальні поради, які допоможуть мешканцям квартир зустріти холоди з впевненістю, що все буде добре.

Як підготувати квартиру до опалювального сезону

  1. Зменште тепловитрати шляхом профілактики металопластикових вікон, ущільнення вікон та дверей. Крім того, варто визначити кімнату у кватирі, яка буде обігріватися у випадку надзвичайної ситуації.
  2. Перевірте обладнання на справність — мова про розетки, проводку та електроприлади. Якщо є індивідуальне опалення, то викличте спеціаліста, щоб він перевірив котел/газову колонку.
  3. Підготуйте батареї — відсуньте від них зайві меблі, підберіть штори, аби вони не перешкоджали проходженню тепла, зніміть декоративні панелі. Не зайвим буде й встановлення тепловідбивного екрана на стіну за батареями, аби ще більше тепла потрапляло у кімнату.
  4. Підготуйте додаткові джерела тепла — варто перевірити стан теплої підлоги, обігрівачів, кондиціонера. Щодо останнього приладу, то дізнайтеся, чи може він обігрівати приміщення і до яких температур.
  5. Утепліть під'їзд — це актуально для мешканців багатоповерхівок, яким вже кілька десятків років. Варто переконатися, чи утеплені трубопроводи будинку, чи всі двері та вікна щільно закриваються.
  6. Як варіант — можна об'єднати домогосподарства — підготувати разом з сусідами план "спільних дій на випадок надзвичайної ситуації". Також варто обговорити це питання з родичами та друзями, якщо ви мешкаєте в одному місті.

Раніше "Телеграф" публікував 15 способів зігрітися, які допоможуть легше перенести зиму та не вимагають великих вкладень коштів.