Топ-7 побутових приладів, які не потрібно залишати в розетці на ніч: простий спосіб заощадити

Читать на русском
Автор
6665
Візьміть за звичку вимикати прилади від мережі вночі
Візьміть за звичку вимикати прилади від мережі вночі. Фото i0.wp.com

Елементарна звичка збереже електроенергію та гроші на вашому рахунку

З початком опалювального сезону, який цього року може спричинити подорожчання платіжок, варто пошукати шляхи економії, зокрема електроенергії. Ми можемо споживати набагато менше електрики, якщо вимикатимемо деякі побутові прилади з розеток на ніч.

Такий простий лайфхак, як відключення електроприладів від мережі перед початком сну, заощадить ваші кошти. Те, що ви "накрутили" менше світла, буде помітно в платіжках за "комуналку" вже через місяць. Зберегти гроші допоможе навіть відключення, здавалося б, негабаритних побутових приладів.

До списку дрібних побутових приладів, які слід вимкнути перед сном, включені:

  1. мікрохвильова піч
  2. кавомашина
  3. тостер
  4. блендер
  5. електрочайник
  6. електрична зубна щітка
  7. електробритва.

Варто додати, що необхідно звернути увагу і на подовжувачі, підключені до мережі. Навіть якщо електричні прилади вимкнені, вони можуть витрачати енергію. Тому не забудьте з розетки вийняти не тільки виделки конкретних приладів, а й подовжувача.

Нагадаємо, багато більших побутових приладів також вночі продовжують "мотати" світло. А звичка засипати під увімкнений телевізор, який потім працює до ранку, шкодить не лише гігієні сну, а й вашому гаманцю. Є щонайменше п’ять електроприладів, які важливо від’єднати від мережі перед тим, як лягти в ліжко.

Раніше "Телеграф" розповідав про способи економного споживання електроенергії, поради озвучили у "Київтеплоенерго". Холодильник, пральна машина, праска і не тільки можуть пожирати менше світла. А також ми писали, які типи обігрівачів існують і в чому їх відмінності.