Як випрати штори, не знімаючи їх з карниза: метод дивує своєю простотою

Читать на русском
Автор
50262
Як освіжити штори, не перучи їх
Як освіжити штори, не перучи їх. Фото pexels.com

Максимально простий метод, який полегшить вам прибирання.

Напевно, кожна господиня погодиться, що прання штор — це одна з найважчих і найнеулюбленіших робіт по будинку, яку всі намагаються якомога довше уникнути. Однак на шторах осідає багато пилу, від чого їх зовнішній вигляд псується, та й у будь-якому випадку згодом їх треба випрати.

Виявляється, є дуже простий, але ефективний спосіб прання штор, при якому вони так само залишаються висіти на карнизі, повідомляє портал "Смачно+". Докладніше про метод – читайте далі.

Як випрати штори, не знімаючи їх

  • Перше, що потрібно зробити — це ретельно пропилотяжити штори з обох боків, щоб пішов увесь пил, який липне до тканини.
  • Після цього приготуйте мильний розчин — впорається звичайне господарське мило, натерте на тертці і розведене у воді. Звичайною губкою потріть місця забруднень.
  • Потім піну та мильні розлучення видаліть серветкою з мікрофібри, і залиште штори висихати природним шляхом. Якщо у вас є парогенератор, можна скористатися ним для сушіння.

Раніше "Телеграф" писав, як відчистити пляму на оббивці дивану. Позбутися забруднення не так і складно, як може здатися на перший погляд.