Терти не доведеться: саморобна суміш із трьох інгредієнтів очистить килим за 15 хвилин

Читать на русском
Автор
16821
Килим буде виглядати, ніби ви щойно його купили
Килим буде виглядати, ніби ви щойно його купили. Фото pinterest.com

У прибиранні килима допоможуть деякі підручні продукти

Пухнасті килими можуть виглядати теплими та затишними, але товсті волокна є живильним середовищем для пилу й бактерій, що викликають неприємний запах. Прибрати сморід килима допоможе бабусин метод з нашатирем або освіжити килимове покриття можна за допомогою декількох натуральних продуктів.

Як пише Express, ви не завжди можете побачити бруд, що ховається в м’яких волокнах, тому періодично потрібно проводити ретельне чищення килима. Але не доведеться витрачати години на прибирання. Є відмінний лайфхак із використанням звичайної харчової соди та деяких натуральних ароматизаторів.

Для приготування розчину для чищення використовуйте суміш харчової соди (близько однієї склянки), ефірної олії лаванди (чотири краплі) і сушеного розмарину або інших трав (пару чайних ложок).

Що потрібно робити:

  1. Змішайте інгредієнти.
  2. Посипте цією сумішшю весь килим через сито.
  3. Залишіть на 10-15 хвилин. Харчова сода нейтралізує бактерії, що викликають запах, а ефірна олія і трави залишать стійкий аромат.
  4. Пропилососьте порошок, і ваш килим буде чистим і пухнастим.

Додамо, що для приємного зимового аромату можна використовувати дві-три столові ложки сушеної кориці замість розмарину. Мускатний горіх або суміш спецій також підійдуть у поєднанні з харчовою содою для чищення. Якщо хочете отримати більш стійкий запах, то візьміть ефірну олію з деревним ароматом.

Раніше "Телеграф" розповідав, який засіб допоможе вивести пляму з килима лише за кілька хвилин.