Вапняний наліт відпаде сам: дивовижний і дешевий лайфхак для чищення кранів

Читать на русском
Автор
42293
Кран сяятиме
Кран сяятиме. Фото pexels.com

Допоможе очистити кран один підручний продукт

Якщо очистити чайник від накипу можна за допомогою оцту, то у випадку крана все ще простіше. Навіть без дорогих засобів можна вирішити проблему: на ваших очах вапняний наліт відпадатиме сам.

Про дієвий лайфхак з очищення крана від вапняних відкладень пише видання Mirror. Цей метод підійде і для інших подібних поверхонь. Найважливіше, що вам не доведеться вдаватися до дорогих засобів для чищення і спреїв.

Є повністю натуральний спосіб видалити вапняний наліт. Можливо, ключовий інгредієнт для цього лайфхака вже є у вашому холодильнику. Отже, вам знадобиться звичайний лимон. Лимонна кислота вважається дуже ефективною, коли йдеться про боротьбу з вапняними відкладеннями, і, на відміну від оцту, не ушкоджує оздоблення. Додатковий плюс – свіжий запах цитрусу.

Що потрібно робити, щоб позбавитися вапняного нальоту з крана:

  • Розріжте звичайний лимон навпіл поперек.
  • Притисніть розрізаний бік фрукта до носика крана, "захопивши" всю область вапняного нальоту. Кран повинен залишатися зануреним у лимон, щоб сік руйнував вапняний наліт.
  • Закріпіть скибочку цитрусу якнайкраще, щоб вона не впала. Надягніть пластиковий пакет на горловину крана і зав’яжіть його гумкою, переконавшись, що лимон все ще знаходиться там, де потрібно.
  • Залишіть у такому вигляді кран на кілька годин. Якщо наліт надто стійкий – на ніч.
  • Заберіть лимон і пакет. Акуратно протріть кран чистою зубною щіткою та серветкою з мікрофібри.
  • Можете використовувати голку або шпильку, щоб очистити отвори для розпилення, де залишилися частини вапняного нальоту.
  • Помийте кран гарячою водою, щоб змити залишки лимона.

Раніше "Телеграф" розповідав, який несподіваний продукт допоможе очистити душову кабіну.