Ніякого кип’ятку: швидкий рецепт маринованої цибулі для салатів

Читать на русском
Автор
316780
Новий рецепт маринаду, який можна використовувати для цибулі та інших овочів
Новий рецепт маринаду, який можна використовувати для цибулі та інших овочів. Фото prostoway

Така маринована цибуля добре поєднується з салатами і м’ясом

Вже за кілька днів господиням доведеться швидко й багато готувати, щоб накрити новорічний стіл. Аби трохи спростити цей процес, пропонуємо спробувати замаринувати цибулю по-новому.

Якщо вам набридло маринувати її в оцті чи просто заливати окропом, пропонуємо зробити інакше. Новим цікавим рецептом ділиться сайт Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • Кілька цибулин
  • Вода 250 г
  • Оцет 9% — 65-70 г
  • Цукор 50 г (3 ст.л. без гірки)
  • Сіль 0,5 ст.л.

Приготування:

  1. Цибулю ріжемо кільцями/півкільцями і складаємо в невелику баночку.
  2. Змішуємо: воду, цукор і сіль, доводимо до кипіння, а щойно розчин почне закипати — додаємо оцет, тримаємо буквально хвилину і заливаємо маринадом цибулю.
  3. Закриваємо кришкою. Коли баночка охолоне (1-1,5 год), цибуля вже буде готова.

Готову мариновану цибулю можна зберігати у холодильнику кілька днів. Перед тим як додати її до салату, зайву рідину краще віджати.

Водночас цей же маринад можна використовувати для швидкого маринування інших овочів з додаванням перцю, спецій і трав (в цибулю їх не класти не варто). Підійде такий рецепт, наприклад, для солодкого перцю, буряка та огірків. Але їх краще лишати у маринаді на всю ніч.

Раніше ми розповідали як замаринувати капусту, щоб вона з’їдалася за лічені хвилини. Рецепт дуже простий і вам не знадобиться нічого особливо — всі ці продукти вже є у вас вдома.