Замість прання ви просто полощете речі у бруді: помилка, якої припускається більшість господинь

Читать на русском
Автор
501
Правило, про яке ми розкажемо, застосовується завжди
Правило, про яке ми розкажемо, застосовується завжди. Фото takprosto.cc

Одна поширена помилка призводить до того, що після прання речі лишаються такими ж брудними, лишень мокрими

Складаючи брудні речі у барабан пральної машинки, ми сподіваємося дістати їх чистими і пахучими. Бо так і має бути. Однак трапляється, що через незнання деяких нюансів після циклу прання господиня витягує практично такий же забруднений одяг — тільки мокрий.

Найчастіша помилка, якої припускається багато людей, полягає у неправильному підході до сортування речей, які ви збираєтеся прати. Наприклад, коли йдеться про завантаження усього підряд — від кухонних рушників і шкарпеток, до постільної білизни та штанів. Експерти наголошують, що так робити не варто, передає pixelinform.

Що не так із завантаженням у пралку "усього підряд"

Нюанс у тому, що у всіх цих речей різні види забруднень. Кухонні рушники – це жир, постільна білизна – пил, клітини шкіри й волосся, а штани та шкарпетки – вуличний бруд. Усі ці категорії потрібно прати за різних температур і режимів.

Виняток — ситуації, коли речі майже чисті. Лише в такому разі задля економії їх можна покласти у барабан всі разом. Але й тоді далеко не останню роль відіграє температурний режим.

Отже, щоб одяг після прання у машинці був чистим, завжди розділяйте речі за типом забруднення. Жирні плями краще відперуться при температурі 60 градусів і більше, а звичайний хатній пил можна прибрати і при температурі до 45 градусів (особливо, якщо йдеться про постіль з кольоровими принтами). Якщо ж вам треба випрати джинси, то температура повинна бути не вище 40 градусів, а оберти віджиму – максимум 800.

Раніше "Телеграф" розповідав як освіжити запрані білі речі. Щоб назавжди позбутися надокучливих жовтих плям, можна приготувати один простий розчин із двох надзвичайно доступних інгредієнтів.