Чорні речі не втратять кольору: три лайфхаки, які має знати кожна господиня

Читать на русском
Автор
Зберегти колір допоможуть підручні засоби
Зберегти колір допоможуть підручні засоби. Фото pexels.com

Чорні речі можуть мати насичений колір дуже довго

Чорні речі, як і білі – завжди були класикою і ніколи не виходять з моди. Проте вони мають одну дуже неприємну особливість – буквально після декількох циклів прання чорна річ втрачає свій насичений колір і починає сіріти.

Щоб такого не сталося і чорний одяг довго мав "товарний вигляд", до процесу його прання слід підходити з обережністю. Про декілька хитрощів, які можуть стати вам у пригоді, розповідає Ukr.Media.

Обираємо правильний режим прання

Досвідчені господині завжди зупиняють свій вибір на делікатному режимі прання, оскільки він найбільш підходить для очищення чорної тканини. А от інші режими можуть сприяти зміні кольору.

Сіль

Не всі знають про те, що звичайна сіль дрібного помелу може виявитися дуже корисною при пранні чорних речей. Використовувати продукт просто: невелику кількість солі змішують з порошком. Ніяких додаткових дій при цьому не потрібно.

Оцет

Така методика допоможе як зберегти колір, так і повернути його. Для цього потрібно налити холодну воду у глибоку миску для прання й додати кілька ложок оцту. Замочуємо чорну річ у цій рідині й залишаємо на 15 хв. Після цього просто віджимаємо одяг від надлишку води і приступайте до звичайного прання.

Раніше ми розповідали як врятувати улюблену кофту від плям дезодоранту. Виявляється, з цим також допоможуть підручні засоби, які знайдуться у кожному домі.