Чим потрібно натерти сир, щоб він довго не твердів і не пліснявів: незвичайний лайфхак

Читать на русском
Автор
630
Зберігати сир потрібно правильно
Зберігати сир потрібно правильно. Фото pinterest.com

Багато хто з нас залишає сир у харчовій плівці, але це неправильно

Термін придатності багатьох продуктів залежить від того, як ми їх зберігаємо, особливо це важливо в умовах відключення холодильника через перебої зі світлом. Якщо ви хочете довше зберегти свіжий і смачний сир, то не слід залишати його в харчовій плівці.

Є кілька правил зберігання сирів, пише видання Express. Один простий лайфхак допоможе продукту довго не псуватися і не пліснявіти. Сир залишиться м’яким і придатним до вживання за допомогою трюку з олією.

Так, замість харчової плівки або вощеного паперу пропонується натерти поверхню сиру невеликою кількістю оливкової або рослинної олії без запаху. Олія запобігає затвердінню сиру або потенційному розвитку цвілі. Потім сир можна покласти в контейнер чи тарілку в холодильник, не накриваючи.

Крім того, якщо у вас є місце, використовуйте ящики для овочів для зберігання сиру. Там збалансована вологість, і в цій частині приладу швидше за все буде підтримуватися постійна температура. До того ж, так сир зберігатиметься далеко від задньої частини холодильника, де він потенційно може замерзнути.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно зберігати вино після відкоркування, щоб не зіпсувався смак напою.