Трохи лимонного соку та мікрохвильова піч буде як нова: лайфхак, який вас здивує

Читать на русском
Автор
Чим відмити мікрохвильову піч, щоб вона довго була чистою
Чим відмити мікрохвильову піч, щоб вона довго була чистою. Фото prostoway

Завдяки цьому способу, чищення мікрохвильовки у вас займе всього 15 хвилин

Активне використання мікрохвильової печі передбачає, що вона забруднюватиметься. А якщо ви ще й не накриваєте тарілки із їжею спеціальною кришкою, то жирні, липкі бризки та плями на стінках вам гарантовані. 100% ніхто не хоче стояти і годинами відмивати техніку від бруду, тому ми ділимося з вами ефективним та дуже простим лайфхаком, як відмити мікрохвильову піч за 15 хвилин.

Замість того щоб довго і ретельно відтирати мікрохвильовку від жиру і бруду, що присох до стінок, можна скористатися лимонним соком, пише портал prostoway. Що з ним треба робити і як він працює — читайте далі.

Як відмити мікрохвильову піч лимонним соком

Візьміть широку миску, яку можна використовувати в мікрохвильовій печі, і наповніть її чистою теплою водою. Після цього додайте в неї трохи лимонного соку, і поставте миску в мікрохвильову піч. Увімкніть потужність максимум і дайте приладу попрацювати 5 хвилин.

За цей час вода в мисці почне випаровуватися, і пара осідатиме на стелі, дні та стінках мікрохвильової печі, що допоможе розм’якшити жир та інші забруднення.

Після того як розігрів закінчиться, дайте мікрохвильовій печі постояти ще 10-15 хвилин, а потім приберіть місткість з водою. Вам залишиться тільки протерти техніку зсередини серветкою з мікрофібри, і насолоджуватися чистотою.

Раніше "Телеграф" розповідав, як швидко та ефективно очистити духовку без використання хімічних засобів. Вам знадобляться найпростіші та доступніші продукти, які знаходяться на вашій кухні.