Що потрібно зробити з яйцями, щоб вони легко чистилися після варіння: шеф-кухар показав чудовий трюк (відео)

Читать на русском
Автор
6621
Чистити яйця — не найприємніше заняття
Чистити яйця — не найприємніше заняття. Фото Відкриті джерела

Кулінар розповів свій секрет чищення яєць від шкаралупи та підкорив мережу

Яйця — один із обов’язкових інгредієнтів повноцінного раціону, який потрібно правильно зберігати. Іноді яйця після варіння важко чистяться, що може когось дратувати. Однак є один спосіб полегшити завдання і без зайвого клопоту позбутися шкаралупи, швидше приступивши до трапези.

Трюк з чищення яєць розкрив американський шеф-кухар Крістофер Кімбол, пише Express. Кулінар розповів, що потрібно зробити із яйцями, щоб вони легко чистилися. Весь секрет у охолодженні продукту одразу після того, як яйця зварилися.

Так, кухар відкрив цей прийом під час подорожі Парижем і клянеться, що він працюватиме з кожним приготованим вами яйцем. Він закликав не чистити яйця, зварені круто. Ідеальне варене яйце, за його словами, готується менше ніж 10 хвилин, але потім вимагає додаткового часу для охолодження.

У ролику, який набирає тисячі переглядів, кухар опускає три яйця в окріп. Через 8 хвилин і 40 секунд (так жовток залишиться рідким) Кімбол дістав яйця з окропу і переклав на 3 хвилини в ємність, наповнену льодом. Завдяки такому простому трюку з льодом ви зможете легко та швидко очистити яйця від шкаралупи.

У матеріалі зазначається, що подібним чином має спрацювати і холодна вода. Тому якщо у вас немає льоду, то після варіння обдайте яйця крижаною водою. Це полегшить процес чищення.

Раніше "Телеграф" розповідав про секрети зберігання яблук. Завдяки простим правилам ви зможете зберегти фрукти свіжими та хрусткими.