Як зробити, щоб одяг не линяв під час прання: п’ять підручних засобів, які збережуть колір

Читать на русском
Автор
746
Бюджетний спосіб зберегти яскравий колір речей
Бюджетний спосіб зберегти яскравий колір речей. Фото freepik.com

Ці варіанти підійдуть як для ручного прання, так і для машинного

Під час прання одягу дуже важливо зберегти його колір і при цьому не зіпсувати речі. Щоб яскравий одяг довго залишався як новий, потрібно дотримуватися усього кількох простих правил.

Посилити ефект від прання і вберегти улюблені речі від линяння допоможуть і прості підручні засоби. Причому кожен із цих 5 інгредієнтів знайдеться на вашій кухні, передає ТСН.

Як зробити, щоб одяг не линяв під час прання:

  • читайте інструкції — виробник завжди вказує інформацію про оптимальну температуру і режим прання для певної тканини;
  • тестуйте — перед пранням краще замочити річ у мисці і подивитися, чи зафарбується вода. Якщо так, то цей предмет гардероба краще не прати разом з іншими речами. Також під забороною в такому разі — гаряча вода;
  • сортуйте — речі перед пранням обов’язково треба розділяти за кольором, матеріалом і ступенем забруднення;
  • підбирайте температуру — колір набагато швидше вимиється, якщо постійно прати речі у гарячій воді, тож краще обирайте максимум 30-40 градусів;
  • правильний засіб для прання — порошки, капсули та рідкі мийні засоби мають свої переваги та недоліки, тому оптимальний варіант краще підбирати для кожної тканини окремо.

Як зберегти колір тканини: бюджетні засоби

На сьогодні у продажу є чимало усіляких засобів, які допомагають зберегти колір одягу під час прання. Однак є і дієві народні способи не дати речам полиняти. Найпопулярніші серед них:

  1. чорний перець (горошок) — у барабан додається 1 ст.л. і запускається режим полоскання;
  2. сіль — під час ручного прання у воду додається 1 ст.л., а під час прання у машинці така ж кількість солі засипається у барабан — прямо до брудних речей (якщо йдеться про ручне прання, то потім річ обов’язково треба буде додатково прополоскати);
  3. оцет — потрібно 1 ст.л. додати у барабан і запустити прання, при ручному пранні оцет наливається прямо у воду (цей засіб не тільки захищає одяг від втрати кольору, а й допомагає відновити яскравість тканини);
  4. сода — у барабан додається ціла склянка і тоді вмикається звичайний режим прання (цей засіб також пом'якшує тканини і прибирає неприємний запах).
  5. лимонний сік — сік з половини лимона вичавлюється прямо на брудний одяг, а потім його завантажують у пральну машину.

Раніше ми розповідали, який простий засіб здатен у декілька разів посилити ефект будь-якого прального порошку. Ця річ коштує копійки, зате результат вас приємно вразить.