Обійдетесь без таблеток: дуже простий спосіб приготувати миючий засіб для посудомийки без "хімії"

Читать на русском
Автор
975
Мийний засіб для посудомийки своїми руками
Мийний засіб для посудомийки своїми руками. Фото freepik.com

Ці компоненти вже є у вашій оселі

Зовсім не обов’язково купувати для посудомийної машини спеціальні таблетки, які коштують, скажімо, не дуже дешево. Достатньо приготувати мийний засіб своїми руками та з натуральних компонентів.

Для приготування цього чудо-засобу знадобиться: харчова сода (2 склянки), сіль (1 склянка), вода (1 склянка), лимонна кислота (½ склянки) та ефірна олія (5 крапель). Як пише Ukr.Media, разом усі ці інгредієнти здатні видалити будь-які жирні плями. Також надягніть рукавички та захисну маску, тому що сода дає свої випари.

Як зробити мийний засіб своїми руками

1 склянку соди висипаємо на деко і ставимо в попередньо розігріту духовку на 30 хвилин. Періодично помішуємо, щоби не пригоріла. Потім відправляємо соду в миску та засипаємо інші компоненти. Доливаємо води і дивимося, як засіб піниться. Потрібно додавати воду потихеньку. Все добре перемішуємо, і в кінці капаємо ефірну олію для аромату. Беремо формочки для льоду та швидко розкладаємо туди суміш, щоб засіб не встиг затвердіти. Потім дістаємо його та кладемо в контейнер для зберігання та подальшого використання.

На які тільки хитрощі не йдуть господині, щоб зробити собі побут трохи легшим. Раніше "Телеграф" розповідав, навіщо посипати сіллю губку для миття посуду.