Всі ці засоби є вдома у кожного: як відмити скляний посуд від нагару без хімії

Читать на русском
Автор
571
Скляний посуд знову буде як новий
Скляний посуд знову буде як новий. Фото prostoway

Всі ці засоби добре справляються із нагаром на скляних поверхнях.

Дуже часто для приготування, особливо для випікання, домогосподарки використовують скляний посуд. І так само часто вони стикаються з головним мінусом такого кухонного начиння — зі схильністю до появи нагару та кіптяви. Сьогодні ми хочемо поділитися з вами способами, як упоратися з цією проблемою за допомогою підручних засобів.

Пропонуємо до вашої уваги три ефективні і при цьому дуже прості лайфхаки, які з легкістю впораються з поставленим завданням. Вам знадобляться лише кілька підручних засобів, які є на кожній кухні, пише портал prostoway.

Як відмити нагар зі скляного посуду без хімії

  • Спосіб 1 — за допомогою розчину із зубної пасти.

Приготуйте розчин: перемішайте нашатирний спирт та зубну пасту. Розподіліть суміш по посуду і залиште буквально на пару хвилин. Слідкуйте, щоб поверхня залишалася вологою, не можна, щоб паста засохла. Потім просто промийте посуд і протріть його чистим і сухим рушником.

  • Спосіб 2 — лимонна кислота та посудомийка.

Додайте в посудомийку трохи лимонної кислоти або оцет. Завантажте посуд та увімкніть техніку. Кислота добре справляється з різного роду забрудненнями, також посуд, виготовлений зі скла, після такого способу блищатиме.

  • Спосіб 3 — мило та мийний засіб.

Якщо наліт занадто старий і попередні способи не допомагають, вам допоможе звичайний мийний засіб для посуду та мило. Посуд із нагаром залийте гарячою водою і налийте в неї мийний засіб і додайте подрібнене мило. Розігрійте духовку до 120 градусів і поставте посуд з розчином на 30 хвилин. Через пів години витягніть посуд, дайте воді в ньому охолонути і промийте його.

Раніше "Телеграф" розповідав, як легко прибрати нагар із праски. Це можна зробити у домашніх умовах за допомогою одного інгредієнта.