Іменини Римми у 2023 році: всі дні, коли Римуля святкує День ангела

Читать на русском
Автор
Розповідаємо про значення імені Рима і коли в неї День ангела
Розповідаємо про значення імені Рима і коли в неї День ангела. Фото telegraf.com.ua

Є кілька версій про те, звідки взялося ім’я Римма

Ім’я Римма дуже рідкісне та незвичайне. "Телеграф" вирішив розповісти, яке його походження, значення, і коли всі Дні ангела Римми протягом року.

Значення імені Римма

Точно невідомо, звідки воно взялося, але вважається, що спочатку Римма було чоловічим ім’ям, але через закінчення на "а", яке зазвичай характерне для жіночих імен, згодом так почали називати і дівчаток.

За ще однією версією ім’я Римма могло з’явитися від чоловічого болгарського імені Рімен (яке своєю чергою є однією з форм імені Роман).

Поширилося ім’я Римма в XX столітті в СРСР, зокрема, на території сучасної України та росії, але досі воно є дуже рідкісним.

Зустрічаються такі розмовні форми імені Римма як Риммушка, Мура, Ріна, Римуля.

Коли День ангела Римми?

Носії імені Римма двічі на рік відзначають іменини за церковним православним календарем.

У ІІ столітті в Скіфії були християнські святі Інна, Римма та Пінна Новодунські, — усі троє чоловіки, які проповідували християнство, за що були схоплені. Вони відмовилися схилитись перед язичницькими богами і були жорстоко вбиті.

Церква шанує їхню пам’ять двічі на рік, — 2 лютого та 3 липня (перенесення мощів). У ці дні носії імені Римма відзначають свої Дні ангела.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, чому небажано дарувати телефони коханим на свята — такий подарунок може накликати лихо.