Іменини Катерини у 2023 році: всі дні, коли Катя святкує День ангела

Читать на русском
Автор
21565
Розповідаємо про значення імені Катерина і коли в неї День ангела
Розповідаємо про значення імені Катерина і коли в неї День ангела. Фото telegraf.com.ua

Напевно, кожен має хоч одну знайому Катерину

Ім’я Катерина, — неймовірно поширене, при цьому ще й дуже гарне. "Телеграф" вирішив розібратися, яким є походження цього імені і коли всі Дні ангела Катерини в році.

Значення імені Катерина

Вважається, що ім’я має давньогрецьке походження, проте його етимологія не зрозуміла. Згідно з найпопулярнішою версією, ім’я Катерина з’явилося від "Хайкатерін", що означає вічно чиста, непорочна. За іншою версією, ім’я могло з’явитися від імені богині Місяця, магії та пекла Гекати.

На території сучасної України та росії ім’я Катерина стало неймовірно популярним у XVIII столітті завдяки Катерині II серед дворянок, а згодом перейшло і до народу.

Прийнято вважати, що Катерини у житті активні, чесні (іноді занадто), легкі у спілкуванні, веселі та відкриті. Також вони не схильні до конфліктів та ефективно працюють, якщо зацікавлені в результаті.

Зустрічаються такі розмовні форми імені як Катерина, Катя, Кет, Катря, Катруся, Катюша, Кейт, Кеті, Катріна, Кєтрін, Катаріна, Катенька, Катечка.

Цікавими є факти, що однією з найвідоміших робіт в українській літературі є поема Тараса Шевченка "Катерина", а найруйнівніший ураган в історії США називається "Катріна".

Коли День ангела Катерини?

Головні іменини Катерини за церковним православним календарем — у день пам’яті святої Катерини 7 грудня. Цього дня вшановується мучениця Катерина Олександрійська, яка постраждала за віру на початку III століття і вважається однією з найшанованіших мучениць у християнській традиції.

Менш важливі іменини Каті відзначаються 5 лютого, 17 лютого, 20 березня та 17 грудня.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, які подарунки настійно не рекомендується дарувати жінкам.