Як яйця можуть допомогти наточити ножі на блендері: хитрість, яка стане в пригоді на кухні

Читать на русском
Автор
1004
Як заточити ножі м’ясорубки чи блендера
Як заточити ножі м’ясорубки чи блендера. Фото pexels.com

Завдяки цьому лайфхаку, ви заощадите на відвідуванні майстра

М’ясорубка та блендер — це та техніка, без якої сучасні домогосподарки вже напевно і не уявляють, як справлялися. Вони значно прискорюють час приготування, що дає можливість не стояти годинами біля плити. Однак згодом їхні ножі стають тупішими, а це означає, що їх треба ув’язнити. І зробити це можна самостійно, так само як і звичайний кухонний ніж.

Як зазначає портал prostoway, із завданням "наточити ножі на блендері/м’ясорубці" з легкістю впорається будь-яка господиня. І для цього їй знадобляться курячі яйця.

Як заточити ножі м’ясорубки чи блендера

Щоб ножі блендера знову стали гострими, вам знадобиться яєчна шкаралупа. Достатньо буде 2-3 яєць. Зніміть із них шкаралупу, а з неї внутрішню шкірку. Після висушіть її і покладіть у блендер. Увімкніть його і перебийте шкаралупу 1-2 хвилини. Ось і все – ніж блендера буде заточений.

А ось щоб заточити ніж м’ясорубки, вам знадобиться наждачний папір. Виріжте з неї кружальце діаметром як грати м’ясорубки, вставте його шліфувальною стороною до ножа і кілька разів прокрутіть ручку м’ясорубки проти годинникової стрілки.

Раніше "Телеграф" писав про корисні застосування винної пробки на кухні. Ці поради стануть у пригоді господиням і навіть врятують від неприємних ситуацій.