Бюджетний лайфхак для господинь: застарілий нагар зі сковорідки легко прибере зубна паста

Читать на русском
Автор
7929
Сковорідка буде як нова
Сковорідка буде як нова. Фото freepik.com

Найпростіший спосіб відчистити сковороду без зайвих клопотів

Як би ви не старалися, а уникнути того, що час від часу на кухні щось википає або пригорає, нереально. Періодично посуд таки доводиться рятувати від "стародавніх" залишків їжі та нагару. Впоратися з цією проблемою нескладно, адже на ринку представлено чимало всіляких спеціальних засобів. Проте мало хто знає, що все необхідне для "реанімації" сковорідки вже є у нього вдома.

Виявляється, застарілий жир і нагар зі сковорідки легко прибере звичайна зубна паста. Як це працює та як правильно використовувати цей засіб, розповідає ukr.media.

Перше, про що варто знати: зубна паста послужить максимально щадним абразивним засобом. Не переймайтеся щодо того, що вона може пошкрябати поверхню.

Нам знадобляться:

  • зубна паста;
  • м'яка губка;
  • тепла вода.

Як очистити сковороду зубною пастою:

  1. Зубну пасту рівномірно наносять по всій поверхні сковороди.
  2. Далі розтираємо її губкою.
  3. Залишаємо сковороду як мінімум на 3 год, але краще — на ніч.
  4. Тепер сковороду треба сполоснути під теплою проточною водою. Весь нагар при цьому легко відітреться звичайною м'якою губкою.
  5. Після цього треба ще раз промити сковороду — тепер краще зробити це у гарячій воді з використанням засобу для миття посуду.

Раніше ми розповідали, який простий продукт поверне блискучий вигляд старій сковороді. Щоб скористатися цим простим лайфхаком, вам навіть не доведеться нічого додатково купувати.