Посадіть ці рослини у себе вдома і забудьте про конденсат та плісняву на вікнах: топ-3 вазона

Читать на русском
Автор
14153
Найбільш ефективні види кімнатних рослин для захисту від плісняви
Найбільш ефективні види кімнатних рослин для захисту від плісняви. Фото pexels.com

Кімнатні рослини можна використовувати не лише для прикраси будинку

Цвіль виникає через прохолодні і вологі температури в будинку і може бути непривабливою, важковидаленою і навіть небезпечною для здоров’я, тому потрібно швидко усувати цю проблему, як тільки ви її помітили. Щобільше, що перевірених методів та засобів, які вам з цим допоможуть, існує чимало.

На додаток, як повідомляє видання express, є кілька кімнатних рослин, які можуть допомогти розв'язати проблему з пліснявою та конденсатом. Вони знижують вологість у приміщенні, яка є причиною цвілі, вбираючи вологу через своє листя. Що це за рослини – читайте далі.

Які кімнатні рослини найкраще видаляють плісняву в будинку

  • Лілія миру

Ця красива рослина, яку ще називають "жіноче щастя", відмінно вбирає вологу через своє листя. Ця кімнатна рослина любить тінь і добре росте при високій вологості, що робить його ідеальним вибором для місць, схильних до плісняви. Чим більшою буде рослина, тим ефективніше вона видалятиме цвіль.

Які кімнатні рослини найкраще видаляють плісняву в будинку
  • Англійський плющ

Англійський плющ також є ефективним засобом видалення цвілі. На додаток, він один з найпростіших у догляді. Тримайте його постійно вологим, інакше його листя стане коричневим і обпаде, що знизить його ефективність. Головне не переливайте англійський плющ, тому що він не любить сидіти у сирому компості.

Які кімнатні рослини найкраще видаляють плісняву в будинку
  • Пальми

Це екзотичне пишне листя не тільки прикрашає будь-яку кімнату, але й ідеально підходить для боротьби з пліснявою. Їхнє велике листя може поглинати вологу з повітря, а також може фільтрувати велику кількість різних забруднювачів. Їм потрібне світле становище, але вони також переносять певну міру сухості.

Які кімнатні рослини найкраще видаляють плісняву в будинку

Раніше "Телеграф" розповідав, як вивести плісняву з герметика у ванній кімнаті. В цьому випадку вам потрібний один популярний апарат, який легко придбати у будь-якій аптеці.