Топ-3 лайфхаки для прання, які дозволять більше не витрачатися на дорогу побутову хімію

Читать на русском
Автор
Корисні поради від досвідчених господинь
Корисні поради від досвідчених господинь

За допомогою підручних засобів будь-який бюджетний порошок для прання можна зробити значно ефективнішим

Добитися бездоганного результату під час прання можна як за допомогою спеціалізованих дорогих засобів, так і скориставшись перевіреними народними методами. Наприклад, щоб повернути первозданний вигляд білим шкарпеткам, достатньо взяти один популярний засіб із вашої кухні й додати його у воду до замоченої пари.

Є кілька популярних лайфхаків, які допоможуть підвищити якість будь-якого порошку, в тому числі й бюджетного. Ці маленькі секрети допоможуть вам не витрачатися на дорогу побутову хімію, отримуючи той же результат прання, що й при використанні розрекламованих засобів, повідомляє pixelinform.

Фольга

Щоб прибрати з речей статичну електрику, можна скористатися спеціальним антистатиком. Але ця покупка виявиться абсолютно безглуздою, коли ви дізнаєтеся, що побутову хімію легко замінить звичайна фольга. Її акуратно скручують, роблячи великі кульки, і відправляють у барабан під час прання. Таких кульок вистачає приблизно на пів року. Ще один плюс такого методу: цей "засіб" не закінчиться раптово, як це може бути з магазинною хімією.

Гірчичний порошок

Звичайний гірчичний порошок може значно покращити процес прання. Найкраще засипати її прямо у барабан. Варто брати трохи більш як 50 г засобу на один цикл прання. Після цього ваші речі будуть не тільки чистими, а ще й м’якими на дотик.

Сіль

Найпопулярніша у світі спеція допоможе пом’якшити тканину, позбутися неприємного запаху та ще й захистить речі від втрати кольору. Сіль можна домішати до порошку або закинути окремо — прямо у барабан. На одне прання знадобиться не більше 2 ложок засобу.

Раніше ми розповідали, як повернути форму розтягнутим джинсам. Цей простий і дієвий лайфхак відомий старшому поколінню вже давно, але він має деякі нюанси.