Тільки не кладіть у пакет: як зберігати банани, щоб вони не темніли

Читать на русском
Автор
963
Почорнілі та м’які банани не любить ніхто
Почорнілі та м’які банани не любить ніхто. Фото pinterest.com

Один виверт запобіжить занадто швидкому дозріванню плодів

Банани – частий інгредієнт у раціоні. Як і у випадку з іншими фруктами та овочами, плід потребує певних умов зберігання. Якщо їх дотримуватись, то банани довше залишаться свіжими, твердими, а колір – не потемніє.

Банани дозрівають дуже швидко, але прості правила допоможуть зберегти їх ідеально стиглими протягом трьох тижнів. Докладніше про це розповідає експертка із харчової гігієни Таша Блайт виданню Express.

По-перше, не зберігайте банани у поліетиленовому пакеті. Банани, як і багато фруктів, включаючи яблука, персики та помідори, виділяють газ етилен. І якщо плоди знаходяться в запечатаному пакеті, речовина накопичуватиметься і банани дозріють швидше.

Якщо ви купуєте банани про запас, спробуйте вибрати кілька зелених бананів і кілька жовтих. Так ви забезпечите запас ідеально стиглих бананів.

По-друге, має значення місце розміщення бананів у будинку. Намагайтеся тримати банани подалі від інших фруктів. За словами експертки, банани не слід зберігати у вазі з фруктами, натомість розмістіть їх на стільниці, в ідеалі при кімнатній температурі, подалі від вологи, сонячного світла й сильних джерел тепла. Якщо в кімнаті дуже тепло, процес дозрівання прискориться, тому відставте банани від печі або батареї.

По-третє, експертка порекомендувала відокремлювати банани від грона. Той самий газ етилен виділяється зі стебла, тому, щоб уповільнити вплив газу й уникнути занадто швидкого дозрівання, можете провернути простий трюк. Суть у тому, щоб обернути стебла поліетиленовою чи харчовою плівкою. Такий прийом зменшує кількість газу, який зможе надходити до плодів, що довше збереже плоди свіжими, твердими і жовтими.

Раніше "Телеграф" розповідав про секрети зберігання шоколаду. Ви можете зберегти смак продукту, якщо не покладете плитку до холодильника.