Чим легко відмиваються білі двері: забудьтеся про жовтизну і жирні плями

Читать на русском
Автор
1434
Найпростіші способи позбутися проблеми та повернути дверям гарний вигляд
Найпростіші способи позбутися проблеми та повернути дверям гарний вигляд. Фото albero.com.ua

Поширена проблема, через яку засмучується багато господинь

Зазвичай прибирання в домі обмежується складанням речей, протиранням пилу та миттям підлоги. Проте час від часу доводиться ще й мити вікна та двері. І якщо зі скляними поверхнями особливих проблем не виникає, адже існує маса простих способів змусити вікна засяяти без зайвої мороки для вас, то з відмиванням міжкімнатних дверей можуть виникнути складнощі.

Особливо складним здається завдання відмити білі двері, адже на них найбільш помітні плями та розводи. Ще однією проблемою є поява жовтизни, з якою складно впоратися без застосування "хімії". Чим легко відмиваються білі двері, розповідає glavred. Виявляється, є кілька простих лайфхаків, які допоможуть швидко впоратися з проблемою.

Перше, про що варто пам’ятати: миючі засоби для відмивання білих дверей повинні бути нейтральними, щоб не пошкодити матеріал. Ще одне важливе правило для дерев'яних дверей: їх не можна терти мокрою ганчіркою — тільки вологою. Спочатку миємо скло, а тоді — дверне полотно.

Як відмити скло на міжкімнатних дверях:

  1. для додання блиску глянцевому склу у воду додають яблучний оцет;
  2. гладке скло миється м'якою серветкою, рельєфне — щіткою, а для матового скла у воду додається крохмаль;
  3. чудовим варіантом вважається засіб, приготований з води та нашатирного сприту (у невеликій кількості). Після обробки скло насухо протирається.

Для видалення плям на дверях застосовується:

  1. для дверного полотна — рідина для миття посуду;
  2. жирові плями усуваються, якщо протерти їх зрізом картоплі;
  3. також плями зникнуть, якщо покрити їх сумішшю глини та оцту в однаковій пропорції та витримати 30 хв і після цього змити водою;

Раніше ми розповідали, навіщо "солити" сковороду перед смаженням. Цей хитрий трюк від досвідчених домогосподарок ще не раз стане вам у пригоді.