Експерти розповіли, чи можна лишати в розетці "пусту" зарядку — без телефона

Читать на русском
Автор
154195
Мало хто знає правильну відповідь
Мало хто знає правильну відповідь. Фото itechua.com

Причини та наслідки такої звички можуть здивувати багатьох користувачів

Кожен власник смартфона змушений користуватися зарядним пристроєм. І якщо йдеться про стандартну зарядку, яка складається з USB-шнура та спеціального блоку, то ви, мабуть, бодай раз задумувались над тим, що підключають першим: телефон до зарядки чи зарядку до розетки. Ще одне питання, над яким часто задумуються користувачі: чи можна залишати зарядний пристрій у розетці — без підключеного гаджета?.. Відповідь на це питання точно знають експерти.

Існують щонайменше три міфи щодо цього. Їх розбирає та пояснює з експертної точки зору сайт itechua.

Міф #1. Споживання електроенергії

Мабуть, ви не раз задумувалися над тим, чи споживає електрику зарядний пристрій, коли до нього нічого не підключено. І відповідь однозначна: так, споживає. Небагато, але за рік щось таки "набіжить" — доведеться заплатити приблизно за 2-3 зайві кіловати. Тому, з погляду економії електроенергії, зарядку з розетки краще вимикати.

Міф #2. Зменшується термін служби

Якісний блок із середнього цінового діапазону має прослужити близько 6 років. Гірший за якістю, відповідно, працюватиме менше.

Залежить це частково і від того, які конденсатори електролітів встановлені на зарядному пристрої. Саме цей елемент зношується у першу чергу, пропускаючи з часом все менше струму, що негативно позначається на зарядці ваших гаджетів. Зношується зарядка і будучи просто підключеною до розетки — з телефоном чи без. Блок живлення нагрівається, а термін його служби при цьому зменшується.

Міф #3. Пожежна безпека

Тут усе просто: дешева зарядка без гарантії та сертифіката якості – надто ненадійно, якісна фірмова — те, що треба. Дешевий зарядник, постійно увімкнений у розетку, дійсно може призвести до поганих наслідків, адже йому страшний і перегрів, і стрибки напруги.

Отже, на перший погляд, нічого поганого у залишенні зарядки підключеною до електромережі немає. Однак є чимало дрібних неприємних і навіть небезпечних факторів, які можуть мати дуже погані наслідки, тож краще її усе-таки витягувати з розетки.

Раніше ми розповідали, чому заряджати телефон до 100% — дуже погана ідея. Експерти назвали кілька причин, дізнавшись які, ви перестанете так робити.