Влаштуйте помідорам теплу ванну перед відправкою в холодильник: маловідомий трюк із овочами
- Автор
- Дата публікації
- Автор
![Томати будуть ароматні та соковиті](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/9/12/98966deb-df27e09dc62c96729353876b8a14d129.jpg?v=9294_1)
Хитрість допоможе зробити помідор набагато смачнішим
Зберігання помідорів у холодильнику може запобігти їх швидкому псуванню. Але залежно від якості плода та ступеня його зрілості помідори можуть постраждати від охолодження. Через низькі температури томати втрачають свій смак, аромат і стають борошнистими. Але один трюк допоможе зберегти їхній смак. Для нього знадобиться лише гаряча вода.
Щоб помідори не перезріли дорогою між фермою, супермаркетом і столом, їх зазвичай зберігають і відправляють за низьких температур. Але це пригнічує ферменти, які роблять ці овочі ароматними та соковитими.
Щоб зберегти смак, помідори потрібно занурити у воду температурою близько 50 °С (125 градусів за Фаренгейтом) на 5 хвилин. Потім потрібно дістати плоди, остудити до кімнатної температури та вже після цього відправляти в холодильник.
Стверджується, що нагріті помідори зберігають свій смак та аромат у порівнянні з тими, що не нагрівали перед охолодженням.
Раніше "Телеграф" ділився незвичайним лайфхаком, який допоможе визріти авокадо в домашніх умовах.