Як зробити, щоб на чашці не утворювався чайний наліт: три маловідомі хитрощі

Читать на русском
Автор
600
Секретні методи досвідчених господинь
Секретні методи досвідчених господинь. Фото tea.ua

Популярна проблема, яка насправді легко вирішується

Час від часу посуд потрібно не просто перемивати, а прямо-таки "реанімувати". Частіше всього це трапляється у господинь, які полюбляють білі тарілки, бо ті з часом жовтіють навіть при правильному догляді. Впоратися з такою проблемою насправді дуже просто — достатньо приготувати один простий засіб, який за лічені хвилини прибере жовті сліди і поверне посуду первозданний вигляд.

Однак "запарюватись" іноді доводиться не тільки з білим посудом, а й з чашками з-під чаю, у які в’їдається пігмент цього популярного напою. Якщо вам набридло постійно відмивати чайний наліт, пропонуємо три маловідомі способи, які дозволять уникнути його утворення. Цими хитрощами ділиться телеграм-канал "СОДа".

1. Бутельована вода

Проточна вода містить чимало домішок, які в поєднанні з пігментами чаю можуть давати наліт на стінках чашки. Саме через це чай краще заварювати на максимально чистій воді, в ідеалі — бутельований.

2. Лимон

Якщо додавати у чай лимон, то кислота, що міститься у цьому популярному фрукті, прибере пігменти. Так чашка залишиться світлою, а ви отримаєте порцію вітаміну С.

3. Молоко

Додавання молока в чай теж здатне значно зменшити концентрацію пігментів у напої. Таким чином стінки чашки залишатимуться чистими і вам не доведеться відмивати посуд від стійких плям чайного нальоту.

Раніше ми розповідали, у чому треба замочити ложки та виделки, щоб вони знову блищали. Це найпростіший спосіб повернути столовим приборам гарний вигляд.