В який час доби краще мити вікна, щоб вони сяяли чистотою: господиням на замітку

Читать на русском
Автор
2751
Виявляється, дуже важливо обрати правильний час
Виявляється, дуже важливо обрати правильний час. Фото Freepik

Маленький секретик, про який мало хто знає

Вже не за горами головне християнське свято року — Великдень. А це значить, що господині вже потроху беруться за генеральне прибирання у домі. У списку обов’язкових речей має бути прання тюлів та штор, які могли пожовтіти на сонці, а також миття вікон після зимового періоду.

Однак хапатися за очищення скла у перший-ліпший момент не варто — для цього потрібно вибрати правильний час, кажуть фахівці. У яку ж пору доби найкраще мити вікна, щоб вони засяяли чистотою, розповідає Ukr.Media.

Коли треба мити вікна: ідеальний час

Зазвичай господині займаються цим вдень, коли пригріває сонце і все добре видно. Та, виявляється, це помилка. За миття вікон краще братися або рано-вранці, або ж після заходу сонця. Вдалим варіантом буде і просто похмурий, але не дощовий день.

Вся річ у тім, що яскраві сонячні промені, які падають на вікна, прискорюють висихання води та миючих засобів. Через це на склі залишатимуться розводи, які доведеться потім перемивати.

Як правильно і в якій послідовності мити вікна:

  1. Змочуємо бруд. Потрібно пройтися вологою серветкою з обох сторін стулки по рамі, склі та підвіконні.
  2. Наносимо миючий засіб, але спочатку потрібно відмити серйозні забруднення з рам і підвіконня, а вже потім — зі скла.
  3. Протираємо вологою ганчіркою та прибираємо зайву вологу, а тоді протираємо поверхню вікна чистою серветкою.
  4. Наносимо засіб для чищення скла і ретельно протираємо його аж до блиску.
  5. Протираємо підвіконня — спершу з миючим засобом, а потім просто вологою ганчіркою і сухою серветкою.

Важливо і те, що в сучасних склопакетах не рекомендується мити фурнітуру та ущільнювач, адже так ви можете зіпсувати свої вікна. Пам’ятайте, що ущільнювач сильно пересихає і розтріскується від зайвої вологи, особливо якщо ви вирішили помити його з додаванням побутової хімії.

Раніше ми розповідали, як вимити вікна без розводів, не затрачаючи на це всі свої сили. З цим вам допоможе цікавий лайфхак із панчохами — спробуйте і не пошкодуєте.